דיני משפחה הינו שם כולל לכל מה שקשור לענייני משפחה וכן לעניין של בינו לבינה.
דיני משפחה הינו נושא אשר נלמד באוניברסיטאות וכן במכללות בלימודי עריכת דין ומשפט ולאחר מכן עוסקים בו בעת ההתמחות לאחר הלימודים ואלו אשר רוצים להמשיך בתחום מנסים להיכנס לאחד מן המשרדים הגדולים אשר חלק מתחומי האחריות שלהם הנו דיני משפחה, נכנסים אל תוך משרד קטן אשר עוסק רק בתחום של דיני משפחה או במספר מצומצם של נושאים ויש גם את האופציה של פתיחת משרד לבד או עם מספר שותפים.
הקושי של עיסוק בתחום של דיני משפחה נובע מההתחברות אל נפש האדם. ובמילים אחרות, ערכית דין בתחום הזה הינו התעסקות עם לקוחות אשר נלחמים על הבית, על המשפחה, על הילדים. זוהי התעסקות מתמדת ברגשות מעורבים אשר מתפרצים מפעם לפעם ברגעי חולשה וכן ברגעי עימות עם בן או בת הזוג לשעבר.
אם מדובר על רכוש או כסף, אשר צד אחד חושב שמגיע לו משהו מסוים והשני אינו מסכים עימו, מה שגורר פגישות עם עורכי דין של שני הצדדים ואף הגעה לבית משפט. שניים מן התחומים אשר מתעסקים יותר בויכוחים של למי מגיע מה וכמה הינם חלוקת רכוש וגם מזונות אישה או מזונות ילדים. מזונות וכן חלוקת רכוש הינם תחומים של הון וממון.
תשלום דמי מזונות אומנם קבוע בחוק, אך סכום הכסף אשר נקבע להעברה מהגבר אל האישה בכל חודש הינו תלוי בהונו של הגבר אשר נלקחים בחשבון גם כסף נזיל, גם כסף מושקע וכן כל רכוש אשר רשום על שמו של הגבר. בעניין של חלוקת רכוש העניין נעשה על ידי חלוקת רכוש לרכוש משותף- כל רכוש אשר נצבר לאחר הנישואין וכן רכוש פרטי אשר הצטבר לפני הזוגיות של השניים, כמו לדוגמא: ירושות ומתנות. חלוקת רכוש נקבעת על ידי המרה של כל סוג של רכוש לערך הכספי שלו ולאחר מכן חלוקה בין השנים.
בדרך כלל כאשר יש ילדים האם נשארת בבית המשותף של הזוג שם היא מגדלת את הילדים והאבא עוזב את הבית המשותף למקום אחר.